Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus door Jaimy’s kitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 stokbrood
  • 1,5 kg mosselen
  • 200 gr garnalen
  • 400 gr blokjes tomaat (blik)
  • 200 ml bouillon
  • 50 gr zwarte olijven
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (1 gele, 1 groene)
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gr platte peterselie
  • 5 gr basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Vispannetje met mosselen en garnalen in tomatensaus door Jaimy’s kitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 stokbrood
  • 1,5 kg mosselen
  • 200 gr garnalen
  • 400 gr blokjes tomaat (blik)
  • 200 ml bouillon
  • 50 gr zwarte olijven
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (1 gele, 1 groene)
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gr platte peterselie
  • 5 gr basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder eventueel kapotte exemplaren of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen.
  3. Verhit een beetje olie in een diepe pan, waar ook alle mosselen in passen. Fruit het uitje aan en voeg na 2 minuten ook de knoflook en paprika toe. Bak ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de blokjes tomaat, bouillon en zwarte olijven toe. Roer ook de garnalen er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe aan de pan en leg de deksel erop. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 5 minuten.
  4. Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum. Snijd het stokbrood in plakken.
  5. Roer de basilicum en peterselie door de tomatensaus en serveer de saus met garnalen en mosselen in een schaal samen met het stokbrood.

Dit recept is gemaakt door Jaimy’s kitchen. Lees de blog bij het recept hier.