Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Voorgegaarde mosselen in knoflook roomsaus door Nick Toet

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 300 gr voorgegaarde mosselen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el boter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Klein handje verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Voorgegaarde mosselen in knoflook roomsaus door Nick Toet

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 300 gr voorgegaarde mosselen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el boter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Klein handje verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

1) Snipper je ui en bak glazig in 1 el boter in een sauspan, gooi nu je wijn erbij samen met 4 teentjes knoflook uitgeperst. Laat voor de helft inkoken.

2) Gooi nu je room erbij en laat zachtjes bubbelen, zorg op deze manier dat de saus iets dikker wordt.

3) Breng op smaak met peper en zout, gooi je voorgegaarde mosselen erbij en verwarm nog even door.

4) Maak af met wat gehakte peterselie, klaar voor je pasta, friet, of lekker met brood.