Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Waterzooi met mosselen

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 500 g mosselen in de schelp
  • 50 g boter
  • 400 g rode aardappelen, elk in 6 parten
  • 2 dunne preien, in ringen
  • 300 g zalm filet, in stukken
  • 100 g zeekraal
  • 100 ml wijn
  • 500 ml mosselvocht*
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder kapotte mosselen. Smelt de boter in een wijde (hapjes)pan en schenk de boter in een kom. Bak de aardappelpartjes en preiringen 2 minuten in de achtergebleven boter in de pan.
  2. Klop de wijn met het mosselvocht door de gesmolten boter in de kom. Leg de mosselen, stukken zalm en zeekraal tussen de aardappel en prei en schenk het vocht erbij. Breng het gerecht tegen de kook aan en verwarm het met het deksel schuin op de pan 6-8 minuten tot de mosselschelpen open staan.
  3. Schep met een schuimspaan de mosselen met zalm en groenten in warme diepe borden en schenk het smoorvocht erbij. Lekker met stoer vloerbrood en roomboter.

*Gebruik hiervoor ingevroren mosselvocht van een vorige mosselmaaltijd. Of vervang het mosselvocht hier door visbouillon.

 

Tip:

Een restje gekookte mosselen is de volgende dag heerlijk bij de lunch! Of natuurlijk in een pastamaaltijd! Neem direct na het mosselmaal de overgebleven mosselen uit hun schelp en bewaar ze in een afgesloten koelkastbakje in de koelkast. Op vries ze in voor een later moment. Mosselen zijn in de vriezer zeker een maand houdbaar.