Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zarzuela met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 600 g visfilet, bijv. kabeljauw of heek, in stukken
  • 3 el bloem
  • 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
  • 1 el amandelschaafsel
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in repen
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 ml (Spaanse) rode wijn
  • 3 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 stokbrood
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zarzuela met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 600 g visfilet, bijv. kabeljauw of heek, in stukken
  • 3 el bloem
  • 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
  • 1 el amandelschaafsel
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in repen
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 ml (Spaanse) rode wijn
  • 3 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 stokbrood
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  3. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en leg apart.
  4. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het weekvocht erdoor.
  5. Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo’n 8 min., of tot alle schelpen open staan. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.