Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mossel met groene appel, gerookt spek en lavas

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • Een halve appel (in fijne julienne versneden)
  • 3 plakjes gerookt spek (fijn versneden)
  • Paar takjes lavas
  • Loof van 1/2 witte selder
  • Zeste van 1/2 citroen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse mossel met groene appel, gerookt spek en lavas

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • Een halve appel (in fijne julienne versneden)
  • 3 plakjes gerookt spek (fijn versneden)
  • Paar takjes lavas
  • Loof van 1/2 witte selder
  • Zeste van 1/2 citroen
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Fruit de spekblokjes even aan in een pan met wat olie.
  3. Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm, laurier en de spekblokjes.
  4. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn en enkele takjes lavas toe. Zet de pot op een heet vuur.
  5. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.
  6. Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  7. Werk af met de fijngesneden appel, fijngesneden lavas en de zeste van citroen.