Mosselen met pompoen, gember en kokosmelk door Eline de Munck
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 2 el arachideolie olie (of gelijkaardige olie)
- 125 g flespompoen, in blokjes van 0,5 cm
- 1 grote sjalot, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 2 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 1 glas kokosmelk
- 1 el curry madras
- ½ el kurkuma
- scheutje witte wijn
- 1 rode chilipeper
- sap van ½ limoen
- rasp van limoenschil
- koriander
Mosselen met pompoen, gember en kokosmelk door Eline de Munck
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 2 el arachideolie olie (of gelijkaardige olie)
- 125 g flespompoen, in blokjes van 0,5 cm
- 1 grote sjalot, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 2 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 1 glas kokosmelk
- 1 el curry madras
- ½ el kurkuma
- scheutje witte wijn
- 1 rode chilipeper
- sap van ½ limoen
- rasp van limoenschil
- koriander
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Mix de gember en de knoflook, samen met 1 el arachideolie, met een staafmixer tot een pasta.
- Plaats een koekenpan op een hoog vuur en voeg de rest van de olie toe. Laat goed warm worden.
- Voeg de blokjes pompoen toe, samen met de sjalot en bak een minuut aan.
- Doe de gember-knoflook-pasta erbij en bak enkele seconden goed aan. Let erop dat het geheel niet bruin kleurt want dan wordt het bitter.
- Voeg vervolgens de tijm, kurkuma, curry madras en laurier toe en bak enkele seconden aan.
- Doe de mosselen erbij en meng alles goed. Blus af met witte wijn en kokosmelk en laat alles 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
- Werk af met koriander, rode chili, het sap van een halve limoen en limoenrasp.
Bekijk hier de Mosselchallenge van Eline de Munck.