Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen in een Dashi-bouillon

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kilo Zeeuwse mosselen
  • 10 cl sojasaus
  • 30 g katsuobushi (gedroogde bonito)
  • 300 g mix van boschampignons (cantharellen, pied de mouton, eryngii, champignonnen)
  • 2 preien
  • 1 sjalot
  • 5 cl witte wijn of sake
  • 1 l water
  • 1 cl olijfolie
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Reinig de mix van boschampignons met een fijn borsteltje. Snijd daarna de steeltjes eraf en bewaar voor de bouillon.
  2. Laat het water, een in twee gesneden prei, de steeltjes van de champignons en de sojasaus samen koken in een pan. Zodra het geheel kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de katsuobushi toe. Laat 10 minuten trekken en zeef vervolgens de bouillon door een koffiefilter.
  3. Neem daarna een braadpan en laat de champignons en de in tweeën gesneden sjalot bakken in de olijfolie. Kruid af met peper en zout. Giet vervolgens het mengsel over in een diep bord.
  4. Voeg in diezelfde pan de in julienne gesneden preien, de mosselen en de wijn toe. Als de mosselschelpen volledig open zijn, giet het geheel bij de champignons in een diep bord. Overgiet de mosselen met de gezeefde bouillon.