Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met knolselderij, mosterd en dragon

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 teentje knoflook, geplet met schil
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 4-5 el knolselderijblokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • glas witte wijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el boter (20 g)
  • 3 takjes dragon, geplukt
  • 2 el platte peterselie, grofgehakt
  • peper van de molen
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met knolselderij, mosterd en dragon

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 teentje knoflook, geplet met schil
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 4-5 el knolselderijblokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • glas witte wijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el boter (20 g)
  • 3 takjes dragon, geplukt
  • 2 el platte peterselie, grofgehakt
  • peper van de molen
  1. Zet een koekenpan met olijfolie op een hoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en de gesnipperde sjalot toe en fruit aan. Doe er de knolselderijblokjes bij en bak even goed aan.
  3. Voeg vervolgens de mosselen toe, samen met de grove mosterd, boter en tijm.
  4. Kruid met een flinke draai van de pepermolen en blus af  met witte wijn.
  5. Laat 6 minuten goed pruttelen tot alle mosselen open zijn. Voeg de dragon en platte peterselie toe en schud de mosselen op.
  6. Serveer in een diep bord.