Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met spitskool, geroosterde amandel en Ardennerham

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • ½ spitskool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el gezouten boter, 20 g
  • enkele blaadjes salie
  • peper van de molen
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ glas witte wijn
  • 1 scheutje sherry
  • 2 el zure room
  • 2 el geroosterde amandelschaafsel (of geroosterde hele witte amandelen)
  • 4 plakjes Ardenner ham
  • 2 el kervel, grofgehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met spitskool, geroosterde amandel en Ardennerham

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • ½ spitskool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el gezouten boter, 20 g
  • enkele blaadjes salie
  • peper van de molen
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ glas witte wijn
  • 1 scheutje sherry
  • 2 el zure room
  • 2 el geroosterde amandelschaafsel (of geroosterde hele witte amandelen)
  • 4 plakjes Ardenner ham
  • 2 el kervel, grofgehakt
  1. Zet een wokpan met wat boter op het vuur en stoof sjalot, spitskool, laurier, knoflook en salie een paar minuten in de pan.
  2. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  3. Voeg de mosselen toe en blus af met de sherry en de wijn.
  4. Doe er vervolgens de zure room bij en kruid met peper van de molen.
  5. Laat 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
  6. Werk af met de amandelen, de ham en de gehakte kervel.