Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
  • Paar takjes dragon
  • 1 vanillepeul
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml Ricard
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
  • Paar takjes dragon
  • 1 vanillepeul
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml Ricard
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
  3. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet de pot op een heet vuur.
  4. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  5. Werk af met het loof van de venkel.