Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 3 lente-uitjes, grofgesneden
  • 3 el olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
  • mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
  • ½ flesje witbier
  • peper van de molen
  • 2 el zure room
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • ½ granny smith in fijne blokjes
  • citroensap
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 3 lente-uitjes, grofgesneden
  • 3 el olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
  • mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
  • ½ flesje witbier
  • peper van de molen
  • 2 el zure room
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • ½ granny smith in fijne blokjes
  • citroensap
  1. Zet een hapjespan met de olijfolie op het vuur en stoof de lente-ui, wortel, laurier en tijm enkele minuten.
  2. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  3. Doe er de mosselen en saffraan bij en blus af met het witbier.
  4. Voeg de zure room toe en kruid met peper van de molen.
  5. Plaats een deksel op de pan en laat 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
  6. Werk af met de gesnipperde peterselie en de appel, en verfris met enkele druppels citroensap.