Mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 3 lente-uitjes, grofgesneden
- 3 el olijfolie
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
- mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
- ½ flesje witbier
- peper van de molen
- 2 el zure room
- 1 el gesnipperde peterselie
- ½ granny smith in fijne blokjes
- citroensap
Mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 3 lente-uitjes, grofgesneden
- 3 el olijfolie
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
- mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
- ½ flesje witbier
- peper van de molen
- 2 el zure room
- 1 el gesnipperde peterselie
- ½ granny smith in fijne blokjes
- citroensap
Stap voor stap voorbereiden:
- Zet een hapjespan met de olijfolie op het vuur en stoof de lente-ui, wortel, laurier en tijm enkele minuten.
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe er de mosselen en saffraan bij en blus af met het witbier.
- Voeg de zure room toe en kruid met peper van de molen.
- Plaats een deksel op de pan en laat 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
- Werk af met de gesnipperde peterselie en de appel, en verfris met enkele druppels citroensap.