Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen op een barbecuebed van verse tuinkruiden

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • verse tuinkruiden: bv. basilicum, koriander, salie, rozemarijn
  • 200 g gezouten boerenboter
  • 4 sjalotten
  • 1 bosje dragon
  • 1 ingemaakte citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 dl Noilly Prat
  • zeezout
  • piment d’Espelette (chilipeper kruiden)
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse mosselen op een barbecuebed van verse tuinkruiden

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • verse tuinkruiden: bv. basilicum, koriander, salie, rozemarijn
  • 200 g gezouten boerenboter
  • 4 sjalotten
  • 1 bosje dragon
  • 1 ingemaakte citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 dl Noilly Prat
  • zeezout
  • piment d’Espelette (chilipeper kruiden)
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Maak op het rooster van de barbecue (op bijvoorbeeld een schaal, pan of aluminiumfolie) een bed van verse tuinkruiden: bv. rode en/of groene basilicum, koriander, salie, rozemarijn…  Leg de mosselen op de ondergrond van kruiden.
  3. Smelt de boter in een vuurvaste kom aan de rand van de barbecue. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de dragon en de ingemaakte citroen fijn en pers er de knoflook bij. Pel de tomaat, snijd ze in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
  4. Meng de dragon, de tomaat, de knoflook en de citroen met de sjalotten en de Noilly Prat en kruid met zeezout en piment d’Espelette. Doe alles bij de gesmolten boter. Haal de mosselen van het vuur als ze open zijn en overgiet met de dragonbotersaus.