Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 1 ui (fijn gesneden)
- 1 el zonnebloemolie
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml kokosmelk
- 5 cm gemberwortel (fijngesneden)
- 1 chilipeper
- 2 el groene currypasta
- sap van 1 limoen
- 1 handje fijngesnipperde koriander
Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
Ingrediënten (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 1 ui (fijn gesneden)
- 1 el zonnebloemolie
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml kokosmelk
- 5 cm gemberwortel (fijngesneden)
- 1 chilipeper
- 2 el groene currypasta
- sap van 1 limoen
- 1 handje fijngesnipperde koriander
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
-
Verhit in een wok de olie en roerbak fijngesneden bleekselderij en ui 1 minuut.
-
Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
-
Roerbak de ingrediënten 5 minuten.
-
Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
-
Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.