Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen op Thaise wijze

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gespoeld)
  • 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 cm gemberwortel (fijngesneden)
  • 1 chilipeper
  • 2 el groene currypasta
  • sap van 1 limoen
  • 1 handje fijngesnipperde koriander
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Verhit in een wok de olie en roerbak fijngesneden bleekselderij en ui 1 minuut.
  2. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
  3. Roerbak de ingrediënten 5 minuten.
  4. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  5. Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap.