Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 klein bosje tijm
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout of viskruiden
  • 2 citroenen
  • 2 dl vermout
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 klein bosje tijm
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout of viskruiden
  • 2 citroenen
  • 2 dl vermout
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Hak de bladpeterselie en de tijm fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng alles met peper en zout (of viskruiden). Pers de citroenen en meng het sap met 2 dl vermout.
  3. Verdeel de mosselen over vier papillots. Doe er de vermout met het citroensap en de gemengde kruiden bij. Leg de papillots 10 minuten op een hete barbecue of plancha.

    Tip De vermout kan je vervangen door droge witte wijn, vis- of kippenbouillon.