Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen van de plancha door Heerlijke Happen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen 
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 4 el verse peterselie - fijngehakt 
  • 3 geroosterde paprika's - uit pot 
  • 100 ml witte wijn
  • peper / zout 
  • 1 rode peper - fijngehakt 
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse mosselen van de plancha door Heerlijke Happen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen 
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 3 tenen knoflook - fijngehakt
  • 4 el verse peterselie - fijngehakt 
  • 3 geroosterde paprika's - uit pot 
  • 100 ml witte wijn
  • peper / zout 
  • 1 rode peper - fijngehakt 
  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de eventueel kapotte exemplaren of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Hak / snijd / snipper de paprika’s, knoflook, sjalotten, rode peper, en peterselie en bewaar in kommetjes.
  3. Verhit de plancha.
  4. Verdeel de mosselen over de plancha en strooi alle gehakte groenten erop. Met een spatel schep je de schelpen om.
  5. Op het moment dat de mosselen hun schelpen openen blus je ze af met de wijn en laat je ze nog even bakken tot ze goed openstaan. Al met al liggen ze een goede 5 tot 6 minuten op de plancha.
  6. Neem een schaal of een kom erbij en met een schuimspaan schep je de mosselen erin. Serveer direct.
  7. Heerlijk Happen!

Serveer met een lekker stuk stokbrood en wat dipsausjes.

Dit recept is gemaakt door Heerlijke Happen.