Terug naar overzicht

Waardering

3 keer gestemd

Mmmmm... blijft lekker!

Zeeuwse mosselquiche

ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 25 g boter
  • 75 g Zeeuws spek, in repen
  • 500 g tomaten, in kwarten
  • 300 g mosselvlees
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 3 el dille of peterselie, fijngehakt
  • ingevette quiche- of taartvorm (24 cmø)
  • 4 personen
  • 15 minuten
  • Lunchgerecht

bereiding

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekrepen knapperig uit. Verdeel intussen de tomaat en het mosselvlees over de quichebodem. Leg er het spek op.

 

2 Klop de eieren met de slagroom en de kaas los. Meng er de dille of peterselie en zout en peper naar smaak door.

 

3 Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

 

Oven: 35 minuten

 

  

Tip Vervang voor een slankere quiche het bladerdeeg door deeg voor hartige taart (diepvries).

reacties ()

Geef ons jouw suggesties, aanvullingen of opmerkingen door!