Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Op 3 juli 2024 werd tijdens de Zomerontmoeting in Nieuwspoort het Zeeuws mosselseizoen ook in Den Haag geopend. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement praten Zeeuwse en Haagse bestuurders elkaar bij over Zeeuwse aangelegenheden. De Zomerontmoeting vond gelijktijdig plaats met het debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet onder leiding van premier Dick Schoof.

De mosselsector voelt meer erkenning Edie Engels - voorzitter van de Producentenorganisatie Mosselcultuur

Commissaris van de Koning Han Polman en Edie Engels, voorzitter van de Producentenorganisatie Mosselcultuur, openden het mosselseizoen in aanwezigheid van verschillende Eerste en Tweede Kamerleden van onder meer de coalitiepartijen NSC en BBB. Voorzitter Edie Engels bedankte de aanwezigen voor het goede bestuurlijke werk dat de afgelopen tijd is verricht. De mosselsector voelt meer erkenning. Hopelijk wordt dit doorgezet met de effectuering van de Voedselvisie Noordzee, het nieuwe Schelpdierbeleid en komen er voor de mosselsector ook meer mogelijkheden in het kader van de eiwittransitie.

Natuurlijk konden de aanwezigen tijdens de bijeenkomst genieten van de nieuwe mosseloogst. Ook de net aangetreden minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur Femke Wiersma en de nieuwe staatssecretaris Jean Rummenie kwamen even mosselhapje proeven.

Foto v.l.n.r.: Robbert Lievense (Lid Eerste Kamer), Patrick Van der Hoeff (Lid Tweede Kamer), Jacqueline van den Hil (Voormalig lid Tweede Kamer), Edie Engels en Commissaris van de Koning Han Polman.