Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselburger gelanceerd

Om meer mensen en vooral jongeren aan de mossel te krijgen, ontwikkelden fotograaf/kunstenaar Rem van den Bosch en chefkok Tim Sinke de eerste Zeeuwse Mosselburger.
Artikel lezen

Positieve verwachtingen nieuwe mosselseizoen

Voor het nieuwe seizoen wordt een vergelijkbaar volume verwacht als vorig seizoen. Seizoen 2021-2022 was met bijna 34 miljoen kilo mosselen, waarvoor de kwekers een gemiddelde prijs kregen van €2 ...
Artikel lezen

GfK cijfers afzet mosselen 2021

Onderzoeksbureau GfK registreert op verzoek van PO Mosselcultuur en de Vereniging De Mosselhandel de mossel-aankopen voor huishoudelijk gebruik in België en Nederland. België is goed voor 65 proc ...
Artikel lezen

Meer samenwerking door MZI’s

Het werken met mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) is arbeidsintensief en kostbaar. Mosselkwekers kiezen daarom steeds nadrukkelijker voor samenwerking. Aan het woord mosselkweker Anthony Riedij ...
Artikel lezen