

De Zeeuwse mosselkwekers presenteerden tijdens de opening van het mosselseizoen een nieuw mosselproduct: de Loaded mossel. Een smakelijk borrelhapje, geïnspireerd op de Turkse Midye dolma. ...

Minisymposium: mosselsector is klaar voor de toekomst
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PO Mosselcultuur vond een minisymposium plaats met als thema: Nieuwe kansen, nieuwe markten: schelpdieren maatschappij- en marktproof. De panelleden ...
Interessant?

Gemma Tacken: ‘Mosselen eet je niet alleen’
Onderzoekster Gemma Tacken van Wageningen Economic Research deed samen met Hogeschool Zeeland consumentenonderzoek in Nederland en België in opdracht van de PO Mosselcultuur. De resultaten van het ...
Interessant?

Nieuwjaarsboodschap Edie Engels: ‘Met onze mosselen valt nog een wereld te winnen’
Mosselen zijn lekker, gezond, duurzaam en op heel veel manieren makkelijk te bereiden. Die positieve boodschap komt nog onvoldoende over bij de consument en daar wil Edie Engels, voorzitter van de ...
Interessant?

EU-subsidie toegekend voor uitbreiding MZI’s
Mosselkwekers ontvangen 2 miljoen euro subsidie voor de uitbreiding van hun mosselzaadinvangsystemen. De subsidie is voor 70 procent afkomstig uit het Europees Fonds EMFAF en het overige deel komt ...
Interessant?

“Onderzoek toont meerwaarde mosselkweek voor biodiversiteit”
De PO Mosselcultuur doet veel onderzoek en hecht daar grote waarde aan. Juist bij mosselkweek, die in natuurgebieden plaatsvindt, is onderzoek essentieel, aldus projectleider Nathalie Steins.
Interessant?

Zeeuwse mosselburger gelanceerd
Om meer mensen en vooral jongeren aan de mossel te krijgen, ontwikkelden fotograaf/kunstenaar Rem van den Bosch en chefkok Tim Sinke de eerste Zeeuwse Mosselburger.
Interessant?

Positieve verwachtingen nieuwe mosselseizoen
Voor het nieuwe seizoen wordt een vergelijkbaar volume verwacht als vorig seizoen. Seizoen 2021-2022 was met bijna 34 miljoen kilo mosselen, waarvoor de kwekers een gemiddelde prijs kregen van €2 ...
Interessant?

Mosselkwekers investeren 6 miljoen in uitbreiding MZI’s
De mosselsector investeert in duurzaamheid. In 2008 is in het Mosselconvenant afgesproken om stap voor stap méér zaad met mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) te gaan winnen en minder zaad van ...
Interessant?

Nieuwsbericht – Uitbreiding MZI-capaciteit in volle gang met EMFAF-subsidie
Nieuwsbericht
Met EMFAF-subsidie
...
Interessant?

Succesvolle influencercampagne gericht op jongere doelgroep
Afgelopen seizoen is er ter promotie van mosselen bij de jongere doelgroep een samenwerking gestart met populaire Nederlandse food influencers. Via Instagram hebben zij actief gecommuniceerd over m ...
Interessant?

GfK cijfers afzet mosselen 2021
Onderzoeksbureau GfK registreert op verzoek van PO Mosselcultuur en de Vereniging De Mosselhandel de mossel-aankopen voor huishoudelijk gebruik in België en Nederland. België is goed voor 65 proc ...
Interessant?

Meer samenwerking door MZI’s
Het werken met mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) is arbeidsintensief en kostbaar. Mosselkwekers kiezen daarom steeds nadrukkelijker voor samenwerking. Aan het woord mosselkweker Anthony Riedij ...
Interessant?

Volgende stap in uitbreiding MZI’s gezet
Subsidieaanvragen ingediend
Interessant?

Topkwaliteit mosselen en goede prijs voor kweker
Mosselkweker blikt terug op seizoen
Interessant?

Interview voorzitter Mosselconvenant Jan Bonjer
Jan Bonjer is sinds 1 augustus de nieuwe voorzitter van het Mosselconvenant. Hij is de opvolger van Hans Alders, die deze functie vanaf de start van het convenant in ...
Interessant?

Kwekers maken lange dagen tijdens oogst MZI-zaad
De zomer is de meest intensieve periode van het jaar voor de Zeeuwse mosselkwekers. Naast het opvissen van mosselen van het nieuwe seizoen, begint ook de zaadoogs ...
Interessant?

Eerste mosselautomaat van Nederland geplaatst in Yerseke
Tijdens de opening van het mosselseizoen op 7 juli is in Yerseke de eerste mosselautomaat van Nederland in gebruik genomen. De koelautomaat staat direct aan de haven. R ...
Interessant?

Tien jaar mosselzaadinvanginstallatie-techniek
Mosselkwekers hebben de techniek van ...