Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Avocadosalade met mosselen

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1/2 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de ml wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe.
  3. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado. Snijd de avocado in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
  4. Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uiringen over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Lekker met meergranenstokbrood of knapperige dinerbroodjes.Tip Serveer de avocadosalade ook eens als amuse. In kleine amuseglaasjes is deze salade voldoende voor 12 personen.