Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Crostini met mosselen, tomaat en venkel door Jaimy’s kitchen

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui of 1 sjalot
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Borrelhapje, Lunch
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Lunch, Borrelhapje, Lunch
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Crostini met mosselen, tomaat en venkel door Jaimy’s kitchen

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui of 1 sjalot
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Dit recept is voor 12 hapjes.

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bereid de mosselen volgens de mosseltips. Het bereiden van de mosselen duurt in totaal ongeveer 10 minuten. Voeg een laagje water toe in een pan en stoom de mosselen. Haal de mosselen vervolgens uit de schelpen.
  3. Snijd het stokbrood in plakken en bak de plakjes stokbrood ongeveer in 4 minuten krokant.
  4. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in smalle plakjes en de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  5. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg nu de venkel toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte wijnazijn toe en zet het vuur laag. Smoor de venkel nu zacht, ongeveer 10 minuten, maar voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet, als de venkel zacht is, het vuur uit, voeg de gehakte peterselie toe en meng goed.
  7. Beleg de krokante stokbroodjes met het tomaat & venkel mengsel en leg op elke crostino 2 tot 3 mosselen.

Dit recept is gemaakt door Jaimy’s kitchen. Lees de blog over duurzaamheid bij dit recept hier.