Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen in knoflook-peterselieboter

Ingrediënten (4 personen):
  • 1,5 kg mosselen
  • 1 prei, in ringen
  • 150 ml witte wijn
  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 stokbrood
  • - 4 eenpersoonsovenschaaltjes
  • Voorgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  2. Prak intussen in een diep bord de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen.
  4. Laat de kruidenboter in de voorverwarmde oven in 5 min. over de mosselen smelten. Serveer met het stokbrood.

    Tip Vervang voor pestoboter de peterselie en knoflook door 1-2 el pesto alla genovese.