Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met Japanse dressing

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • scheut droge witte wijn
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper en zout
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 bakje shiso purper (mosterdcress)
  • Dressing
  • ½ lente-uitje
  • 1 cm stukje verse gember
  • ¼ rode paprika
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 el sesamolie
  • 1 mespuntje wasabi (Japanse groene mierikswortelpuree)
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Voorgerecht, Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met Japanse dressing

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • scheut droge witte wijn
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper en zout
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 bakje shiso purper (mosterdcress)
  • Dressing
  • ½ lente-uitje
  • 1 cm stukje verse gember
  • ¼ rode paprika
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 el sesamolie
  • 1 mespuntje wasabi (Japanse groene mierikswortelpuree)
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook de mosselen met de wijn in een dichte pan tot ze net open gaan. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Haal driekwart van de mosselen uit de schelp. Laat de andere mosselen in de schelp. Roerbak de spinazie heel kort, breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan als het net geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen. Leg de spinazie op het midden van het bord. Verdeel de mosselen in de schelp over de spinazie en leg de losse mosselen eromheen. Schep wat dressing over de mosselen, bestrooi ze met sesamzaad en garneer met shiso.
  3. Dressing: Snijd het wit van het lente-uitje fijn, rasp de gember, snijd de paprika zeer klein en meng alle ingrediënten.