Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met knoflook-dillekruim

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 preien, in ringen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 pak grof zeezout (1 kg)
  • 6 sneden wit casinobrood, zonder korst
  • 2 citroenen
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • ½ bosje dille, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Voorgerecht
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen. Doe de prei met de wijn in een pan. Leg de mosselen erop. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook de mosselen 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Verwarm intussen de oven voor tot 220ºC. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp. Strooi een laag zeezout op een bakplaat. Leg de gevulde schelpen op het zout.
  2. Maal in een keukenmachine het brood fijn. Boen 1 citroen schoon. Rasp de gele schil en meng met de knoflook en dille door het broodkruim. Voeg het sap van 1 citroen, de olijfolie en zout en peper naar smaak toe. Schep goed om en verdeel het kruim over de mosselschelpen. Bak de mosselen in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en krokant. Snijd de laatste citroen in partjes en serveer bij de mosselen.

    Tip Vervang de dille door 1 el pesto alla genovese.