Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselgratin met tijm

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 1 prei, in ringen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 pak grof zeezout (500 g)
  • bakplaat
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de prei met de wijn in een hoge pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen met deksel 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.
  2. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC. Roer de crème fraîche los. Meng er de kaas, de citroenrasp, de tijm en zout en peper naar smaak door.
  3. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg ze terug in de schelp.
  4. Strooi een laag zeezout op de bakplaat. Leg de schelpen in het zout. Schep op elke mossel een lepeltje room. Gratineer de mosselen 10-12 min. in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.
  5. Bereiding: 20 minuten. Oven: 10-12 minuten.

    Tip
    Vervang voor een extra romige smaak de crème fraîche door mascarpone.