Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse hangcultuurmosselen met chorizo door Sven Ornelis

Ingrediƫnten (6 personen):
  • 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • handje bladpeterselie
  • handje dragon
  • 50 gram chorizo de bellota
  • handje lamsoor
  • handje zeekraal
  • Olijfolie
  • 10 cl Noilly prat
  • halve Citroen
  • 100 gram oude brokkelkaas
  • 50 ml dragonazijn
  • handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
  • hangcultuurmosselen, sven ornelis
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • hangcultuurmosselen, sven ornelis, hangcultuurmosselen, sven ornelis
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuwse hangcultuurmosselen met chorizo door Sven Ornelis

Ingrediƫnten (6 personen):
  • 1,5 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 400 gram kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • handje bladpeterselie
  • handje dragon
  • 50 gram chorizo de bellota
  • handje lamsoor
  • handje zeekraal
  • Olijfolie
  • 10 cl Noilly prat
  • halve Citroen
  • 100 gram oude brokkelkaas
  • 50 ml dragonazijn
  • handje groene kruiden: basilicum, tijm & rozemarijn
  1. Maak een pistou van tomaat door de cherrytomaatjes te verdelen in 4 en doe dit in een pot of ijzeren mengkom
  2. Snij knoflook fijn in plakjes
  3. Snij een fijne brunoise van chorizo
  4. Voeg dit alles toe aan de tomaten
  5. Breng op smaak met Fleur de Sel, grove peper, dragonazijn en citroensap
  6. Breng de olijfolie met de groene kruiden naar een kookpunt van 115 graden
  7. En giet deze over de pistou van tomaat, look en chorizo
  8. Laat trekken en afkoelen
  9. Verhit een wokpan en voeg de mosselen toe
  10. Blus meteen af met Noilly prat, citroensap, beetje peper
  11. Voeg een stevige pollepel pistou toe aan de massa en wok kort tot de mosselen beginnen te openen
  12. Wanneer de mosselen zo goed als open zijn voeg je de lamsoor en zeekraal toe
  13. Verhit nog kort tot de mosseltjes gaar zijn. Dit vraagt een zeer korte gaartijd
  14. Voeg de grof gehakte bladpeterselie en dragon toe
  15. Schik op het bord. En werk af met de zeste van citroen en een klein handje, fijne oude brokkelkaas