Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Sven Ornelis – Mama’s Zeeuwse mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 3 ajuinen
  • 1 grote tak selder (zonder bladeren)
  • 1 tak prei (of 2 kleine)
  • 1 grote wortel (of 2 kleine)
  • Peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • Hagcultuurmosselen, recept, sven ornelis
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hagcultuurmosselen, recept, sven ornelis, Hagcultuurmosselen, recept, sven ornelis
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Sven Ornelis – Mama’s Zeeuwse mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kilo Zeeuwse hangcultuurmosselen
  • 3 ajuinen
  • 1 grote tak selder (zonder bladeren)
  • 1 tak prei (of 2 kleine)
  • 1 grote wortel (of 2 kleine)
  • Peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  1. Snij de groenten in brunoise en spoel ze mooi af en doe ze in de kookpot. Zet die op het allerlaagste vuurtje. Laat onder deksel een twintigtal minuutjes stoven in eigen vocht en af en toe wel eens omroeren!
  2. Spoel de mosselen af.
  3. Voeg de mosselen bij de groenten. En schud na een paar minuten een op.
  4. Na een goede zeven à acht minuten nog eens goed kijken of de opgeschudde mosselen allemaal open zijn.
  5. Serveer met lekkere verse frietjes of een stukje brood.
  6. Doe er eventueel een lekker dipsausje bij (begin met zelfgemaakte mayonaise, doe daar een extra lepelmosterd bij, wat azijn extra en wat kookvocht van de mosselen)