Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met geitenkaas en spek door Nick Toet

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 50 gram spek, in kleine blokjes
  • ½ flesje witbier
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 100 gram geitenkaas
  • Geitenkaas, Nick Toet, recept
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Geitenkaas, Nick Toet, recept, Geitenkaas, Nick Toet, recept
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met geitenkaas en spek door Nick Toet

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 50 gram spek, in kleine blokjes
  • ½ flesje witbier
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 100 gram geitenkaas
  1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit.
  2. Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
  3. Breng in een mosselpan het bier aan de kook en kook de sjalotten 1 minuut mee.
  4. Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en breng opnieuw aan de kook.
  5. Schud de pan af en toe om. 
  6. Na 4-5 minuten de pan van het vuur nemen.
  7. Doe de spekblokjes in de pan en verbrokkel de geitenkaas erboven. 
  8. Schud de mosselen nog eens goed om en schep ze dan dan met het kookvocht in diepe kommen.
  9. Strooi er flink wat peterselie over.