Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Afrikaanse curry met Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kilo mosselen
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 uien
  • 8 tenen knoflook
  • 6 cm gember
  • 2 rode pepers
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels cardamom
  • 1 bosjes koriander
  • olijfolie
  • Afrikaans, Curry, Nick Toet
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Afrikaans, Curry, Nick Toet, Afrikaans, Curry, Nick Toet
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Afrikaanse curry met Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kilo mosselen
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 uien
  • 8 tenen knoflook
  • 6 cm gember
  • 2 rode pepers
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels cardamom
  • 1 bosjes koriander
  • olijfolie
  1. Snij de knoflook, uien en peper.
  2. Verhit de olie in een pan, fruit het mengsel zachtjes tot de uien glazig zijn.
  3. Voeg de kurkuma, gember en kardemom toe en laat even meebakken.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Spoel terwijl de curry pruttelt, de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
  6. Voeg de mosselen toe aan de curry, roer goed tot alle mosselen bedekt zijn met curry.
  7. Schep halverwege om zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden. Laat in totaal 4-5 minuten koken.
  8. Serveer met koriander en breng op smaak met peper en zout.