Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Aziatische Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 4 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 hele bosui in ringen
  • 2 sjalotjes in ringen
  • 2 eetlepels olie
  • Aziatisch, Nick Toet, wok
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Aziatisch, Nick Toet, wok, Aziatisch, Nick Toet, wok
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Aziatische Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 4 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 hele bosui in ringen
  • 2 sjalotjes in ringen
  • 2 eetlepels olie
  1. Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
  2. Verhit de olie in een (wok-)pan.
  3. Doe de knoflook, zwarte bonen en sjalotjes erbij. Bak aan totdat het geurt, maar niet verkleurt. 
  4. Gooi de mosselen en rode peper erbij en schep alles even goed om. 
  5. Doe er een eetlepel water bij en zet het vuur iets lager. Doe de deksel erop en zorg dat de mosselen gaar stomen in 4-5 minuten. 
  6. Als de schelpen van de mosselen openstaan zijn ze klaar.
  7. Doe de sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui erbij en schep nogmaals goed om.