Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gegratineerde Italiaanse Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kilo mosselen
  • 4 lente-/bosui (ringetjes)
  • 250 ml witte wijn
  • 6 sneetjes witbrood (zonder korst)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Grof zeezout
  • gegratineerde mosselen, Italiaans, Nick Toet
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • gegratineerde mosselen, Italiaans, Nick Toet, gegratineerde mosselen, Italiaans, Nick Toet
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Gegratineerde Italiaanse Mosselen door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kilo mosselen
  • 4 lente-/bosui (ringetjes)
  • 250 ml witte wijn
  • 6 sneetjes witbrood (zonder korst)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Grof zeezout
  1. Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden of zet de ovengrill aan.
  3. Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 4-5 minuten tot de mosselen openstaan. 
  4. Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
  5. Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta.
  6. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas. 
  7. Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop.
  8. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.