Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mexicaanse Mosseltaco’s door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • Beslag:
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • Saus:
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel piri piri saus
  • Overig:
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • 12 kleine tortillawraps
  • 400 gram gekookt mosselvlees
  • 12 ijsbergslabladeren
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 tomaten (zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels maïskorrels uit blik
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 jalapeñopepers (in ringen gesneden)
  • Handvol korianderblaadjes (grof gesneden)
  • 2 limoenen, schil geraspt, in partjes
  • Zout en peper
  • Etenmetnick, Mexicaans, mosseltaco's, Nick Toet
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Etenmetnick, Mexicaans, mosseltaco's, Nick Toet, Etenmetnick, Mexicaans, mosseltaco's, Nick Toet
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mexicaanse Mosseltaco’s door Nick Toet

Ingrediënten (4 personen):
  • Beslag:
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • Saus:
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel piri piri saus
  • Overig:
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • 12 kleine tortillawraps
  • 400 gram gekookt mosselvlees
  • 12 ijsbergslabladeren
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 tomaten (zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels maïskorrels uit blik
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 jalapeñopepers (in ringen gesneden)
  • Handvol korianderblaadjes (grof gesneden)
  • 2 limoenen, schil geraspt, in partjes
  • Zout en peper
  1. Verhit zonnebloemolie in een frituurpan tot 180 graden.
  2. Meng voor het beslag de bloem en bakpoeder in een kom. Meng een beetje de melk erdoor en vervolgens al kloppend met de garde het ei. Klop tot je een glad beslag hebt.
  3. Voeg wat zout toe en zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast, zodat het iets steviger wordt.
  4. Meng voor de saus de yoghurt, de crème fraîche, het citroenrasp en de piri piri door elkaar. Breng op smaak met zout en zet de saus apart.
  5. Verwarm de wraps in een droge koekenpan 1 minuut aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  6. Spoel de mosselen af met koud water en gooi de exemplaren die niet willen sluiten met een tikje weg.
  7. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Haal ze door het beslag en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.
  8. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Leg de tortilla’s op een platte schaal en beleg ze met de sla, mosselen, ui, tomaten, bosui, maïs, avocado, jalapeño en koriander.
  10. Sprenkel er wat saus over en strooi de limoenrasp erover.
  11. Serveer de tortilla’s met partjes limoen.