Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met The Messy Chef – op Griekse wijze met Ouzo en Feta

Ingrediënten (2 personen):
  • 1.5 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Paar takjes verse oregano
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 ml Ouzo
  • Olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 zoete paprika
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 75 g feta
  • Optioneel: Turks brood
  • grieks, mosselen met, recept, The Messy Chef
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • grieks, mosselen met, recept, The Messy Chef, grieks, mosselen met, recept, The Messy Chef
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met The Messy Chef – op Griekse wijze met Ouzo en Feta

Ingrediënten (2 personen):
  • 1.5 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Paar takjes verse oregano
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 ml Ouzo
  • Olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 zoete paprika
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 75 g feta
  • Optioneel: Turks brood
  1. Snijd de ui in fijne ringen, plet de knoflook en snijd fijn. Halveer de tomaatjes, snijd de paprika in fijne reepjes.
  2. Doe de olijfolie in de pan. Voeg de ui, knoflook, tomaatjes en paprika toe. Laat 5 minuten bakken op middelmatig vuur.
  3. Voeg de gedroogde oregano toe.
  4. Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een tik niet sluiten. Voeg de mosselen toe. Blus af met de Ouzo en wat citroensap.
  5. Leg er een paar takjes oregano bij en doe het deksel op de pan. Schud om de minuut met de pan.
  6. Als de mosselen open zijn, dan zijn ze klaar. Serveer ze op een bord en werk af met verkruimelde feta, peper van de molen en serveer met Turks brood.