Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zomerse mosselsalade door Luuk’s Kitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 150 gr gerookte paling
  • 100 gr gerookte Sockeye zalm
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 200 gr slamelange
  • 1 el honing
  • 1 tros honingtomaatjes
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • Optioneel: citroen partjes, verse zuring en kaviaar.
  • Borrelhapje, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Voorgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zomerse mosselsalade door Luuk’s Kitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 150 gr gerookte paling
  • 100 gr gerookte Sockeye zalm
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 200 gr slamelange
  • 1 el honing
  • 1 tros honingtomaatjes
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • Optioneel: citroen partjes, verse zuring en kaviaar.

 

  1. Was de mosselen, verwijder de kapotte schelpen en kook in een wok gaar (totdat alle mosselen open zijn). Laat 5 min afkoelen en verwijder uit de schelpen.
  2. Snijd de citroen in partjes en halveer de tomaatjes. Meng de mosterd met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de sla over een diepe schaal en garneer met de paling, gekookte mosselen, garnalen en gerookte zalm. Leg de tomaatjes en citroenpartjes erbij en serveer de dressing erbij. Garneer eventueel met kaviaar.

Variaties en meer:

  • In plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
  • In plaats van honing kun je ook ahornsiroop gebruiken.
  • Ik koos voor een slamelange, maar je kunt ook kiezen voor veldsla.

Dit recept is gemaakt door Luuk’s Kitchen. Lees de hele blog bij dit recept hier.