Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Houd jij wel van een beetje pit? De zilte smaak van mosselen matchen perfect met pittige smaakmakers zoals chorizo, chili en Spaanse peper. Als jij in team pittig zit, dan zijn deze 7 recepten helemaal jouw ding.

Pasta met mosselen, pittige ‘nduja en parmezaanse kaas

https://www.keukenmeid.com/pasta-met-mosselen/

Mosselen en pasta zijn een perfecte combinatie. Maak dit recept extra spicy door ‘nduja toe te voegen: een pittige worst uit Zuid-Italië. Top het af met Parmezaanse kaas en je kunt zo aan tafel.

Gegratineerde mosselen met oestersaus en chili

https://www.francescakookt.nl/gegratineerde-mosselen-met-oestersaus-en-chili/

Wist je dat mosselen op heel veel verschillende manieren zijn klaar te maken? Laat je inspireren door dit recept en grill jouw mosselen eens in de oven. Voeg een beetje chili toe om dit recept extra pit te geven.

Spaanse mosselen met chorizo

https://uitpaulineskeuken.nl/recept/spaanse-mosselen

Dit recept van mosselen met chorizo is een klassieke Surf & Turf maaltijd. De chorizo en rode peper in dit recept zorgen voor een spicy touch. Tip: serveer dit gerecht met brood of frietjes.

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus

https://www.mosselen.nl/nl/recepten/spaghetti-met-mosselen-in-een-pittige-tomatensaus-door-food-from-cloudnine/

Drukke dag en weinig tijd om te koken? Deze spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus zet je binnen 20 minuten op tafel. Maak hem zo pittig als je zelf wilt door extra chilivlokken toe te voegen.

Chili met mosselen

https://www.mosselen.nl/nl/recepten/chili-met-mosselen/

Chili en mosselen is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Maar na het eten van dit gerecht weet je wel beter. Serveer dit gerecht met rijst en zure room voor een frisse twist.

Pikante ovenpasta met mosselen

https://www.mosselen.nl/nl/recepten/pikante-ovenpasta-met-mosselen/

Deze pikante pasta met mosselen uit de oven is weer eens wat anders dan de traditioneel gekookte mosselen met een sausje. Tip: maak deze ovenschotel net wat pikanter door de mozzarella door gorgonzola te vervangen.

Thaise mosselpan met rode peper en koriander

https://www.mosselen.nl/nl/recepten/thaise-mosselpan-met-rode-peper-en-koriander/

Een Thaise twist op de traditionele mosselpan. Deze spicy Thaise mosselen zijn romig door de kokosmelk en de rode currypasta geeft dit gerecht extra pit. Mag het nog wat pittiger? Voeg dan een extra rode peper toe.

Recepten van: Keukenmeid, Francescakookt, Uitpaulineskeuken & Foodfromcloudnine.