Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen staan vaak ‘s avonds op tafel, maar kunnen ook prima voor de lunch. Of het nou een broodje is of een salade: met mosselen kun je alle kanten op. Want zeg nou zelf, saai lunchen, dat wil toch niemand! En tip: als je wat restjes mosselen over hebt is je lunch je éxtra snel klaar. Laat je inspireren door deze lijst met verrassende lunchrecepten.

  1. Broodje mosselen met gebakken ui

Bijna driekwart van de Nederlanders luncht dagelijks met brood. Dus waarom altijd maar hetzelfde beleg eten als je ook iets totaal anders kunt proberen, zoals mosselen! Dit broodje mosselen met gebakken ui is in no-time klaar, heel makkelijk en mega lekker. Perfect voor wanneer je nog mosselen over hebt van de avond ervoor. Ga jij dit broodje proberen?

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Frisse salade met mosselen

Een salade als lunch is altijd lekker: Je kunt eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt en je krijgt gelijk wat groente binnen. Ook dit recept voor een salade met mosselen kun je zelf aanpassen naar jouw wensen: maak het zo uitgebreid of simpel als je zelf wilt. Ben jij dus op zoek naar een lekker lunchrecept, heb je nog wat groenten liggen in je koelkast en wil je een keer geen standaard broodje kaas? Probeer dan eens deze salade.

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Noedelsoep met mosselen

Een smaakvolle en gezonde soep, te maken in slechts twintig minuten? Met dit recept zit je goed! Perfect om je restjes mosselen mee op te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook nieuwe mosselen kopen als je wat meer tijd hebt. Een echte smaakbom, die je geheid vol laat zitten tot het avondeten. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Caesar salade met mosselen

De klassieke caesar salade wordt vaak geserveerd met kip of zalm, maar ook mosselen passen er perfect bij. Doordat er ansjovis in de dressing zit complementeren de smaken elkaar goed. Super lekker dus! En door de croutons en de eieren zit je sowieso de rest van de middag vol. Makkelijk toch?

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Mosselsoep met kerrie

Soep als lunch is altijd lekker. Serveer ‘m met wat brood en je zit goed. Dit recept is heel smaakvol en snel: perfect voor een lunch dus! Mosselen, chilipeper, kerrie, koriander… allemaal lekkere dingen. Ga jij deze soep ook maken?

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Broodje mosselsalade

Tonijnsalade of surimisalade zat? Maak dan eens mosselsalade! Heerlijk voor op brood of op crackers, maar ook om zo te eten. De combinatie met ei en mayonaise maakt van deze salade echt een feestje. Je kunt hier prima restjes mosselen voor gebruiken, dan is het zo klaar. Succes!

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Pastasalade met mosselen en artisjok

Nog pasta en mosselen over? Maak dan deze lekkere pastasalade voor lunch de volgende dag! Perfect om restjes op te maken, maar ook gewoon heel lekker. In dit recept worden er artisjokken toegevoegd, maar je kunt natuurlijk alle soorten groenten gebruiken die je lekker vind. Extra gezond!

Bereidingstijd: 25 minuten (15 minuten als de pasta al gekookt is)

  1. Griekse mosselen met feta

Dit recept kan zowel voor lunch als avondeten worden gegeten. De combinatie tussen tomaat, mosselen en feta werkt heel goed en zorgt sowieso voor een heerlijke smaakvolle maaltijd. Serveer met lekker brood en geniet!

Bereidingstijd: 25 minuten