Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselcocktail

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 friszoete handappel, bijv. elstar
  • 25 g botersla
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el citroenmayonaise
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen met deksel 6-8 min., of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  2. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard. Pel en halveer de eitjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd in boogjes. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  3. Verdeel de botersla met de mosselen, de bleekselderij, de ui en de appel over 6 coupes of (wijn)glazen. Meng voor de dressing de crème fraîche met de mayonaise, de kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Schep in elk glas een flinke lepel dressing.
  4. Maak de cocktails af met de kwarteleitjes.

Variatietip De appel geeft de cocktail een fris accent. Liever vol en romig? Vervang de appel voor rijpe avocado.

Feestje? Bereid de cocktail voor en schep de kerriedressing pas vlak voor serveren in de glazen. Besprenkel de appel met citroen- of limoensap zodat het vruchtvlees fris blijft.