Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Het is herfst! Tijd voor heerlijke seizoensgroenten zoals paddenstoelen, pompoen en bietjes. Maar ook mosselen zijn nog steeds volop verkrijgbaar. In de herfstmaanden kun je blijven genieten van deze heerlijke zeevruchten, en het is extra leuk om ze in een herfstig jasje te steken. Door de mosselen te combineren met typische herfstgroenten maak je een heerlijk seizoensgerecht. Wat inspiratie nodig? Wij geven je 6 herfstrecepten om je vingers bij af te likken!

  1. Mosselen met pompoen, gember en kokosmelk

Dé klassieke herfstgroente: pompoen. En dan in combinatie met mosselen, gember en kokosmelk? Succes gegarandeerd! Heerlijk fris, romig en zilt door de mosselen, dit recept heeft het allemaal. Ook fijn: in slechts vijftien minuten is het klaar. Serveer er rijst of brood bij en geniet!

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Pompoensoep met harissa en mosselen

We zijn zo’n fan van pompoen dat we nog een recept met deze heerlijke groente in dit lijstje hebben gezet. Dit keer als soep, met mosselen en harissa, een Noord-Afrikaanse pittige saus. Heerlijk op een koude herfstdag: een warme, goedgevulde soep. Maak ‘m zo pittig als je zelf wil en serveer met lekker brood erbij. Goed als lunch of avondeten. Smakelijk!

Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief 40 minuten oventijd)

  1. Mosselen met boschampignons en spinazie

Snel, smaakvol en perfect voor de herfst: dat is dit recept met mosselen, boschampignons en spinazie. Het gerecht zit boordevol groenten en is in slechts een kwartiertje te maken. Alleen maar goede dingen, toch? Lekker voor het hele gezin. Ga jij het proberen te maken?

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Mosselpizza met shiitake, courgette en rode ui

Mosselen op een pizza klinkt misschien gek, maar het werkt juist super goed! Deze variant met herfstige shiitake paddenstoelen past perfect bij het seizoen en is ook nog eens mega lekker. In dit recept gebruiken ze een bloemkoolbodem, maar je kunt ook een normale pizzabodem gebruiken natuurlijk. Perfect voor een avondje op de bank. Geniet ervan!

Bereidingstijd: 25 minuten (inclusief 12 minuten oventijd)

  1. Mosselen met knolselderij, mosterd en dragon

Knolselderij wordt geoogst in oktober en november, dus de herfst is het perfecte seizoen om met deze groente te koken. De combinatie van de zoete, anijsachtige smaak van de knolselderij met mosselen, mosterd en dragon zorgt voor een hele bijzondere smaakcombinatie. Die heb je waarschijnlijk nog nooit geproefd!

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Mosselen in bruin bier 

Mosselen gekookt in wijn kennen we nu wel, dus het is tijd voor iets anders. Namelijk, bier! En in het bijzonder donker bier, perfect voor de herfst. De mosselen krijgen hierdoor een hele bijzondere, zoete smaak, echt even anders dan anders. Eet ze lekker met friet of brood en vergeet het biertje om te drinken niet. Proost! (En eet smakelijk natuurlijk.)

Bereidingstijd: 15 minuten