Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

7 klassiekers om het mosselseizoen mee af te trappen!

Het mosselseizoen is officieel geopend! Perfect moment dus om te vieren dat ze weer volop verkrijgbaar zijn. Wij hebben zeven klassieke mosselrecepten op een rijtje gezet zodat je de hele week kunt genieten van heerlijke mosselen. Een hardnekkige fabel is dat mosselen alleen verkrijgbaar zijn wanneer de “r” in de maand is. Niets is minder waar, want het mosselseizoen loopt van juli tot maart. Dus pak die mosselpan maar uit de opslag en eet smakelijk!

7 mossel klassiekers

1. Klassieke mosselpan

Als eerste op de lijst kan een klassieke mosselpan natuurlijk niet ontbreken. Bleekselderij, ui en prei geven samen met de laurierblaadjes smaak aan dit gerecht, maar de echte ster is natuurlijk de mossel. Weinig poespas, snel klaar, gewoon genieten!

Bereidingstijd: 15 minuten

2. Paella met mosselen

Paella is een Spaans rijstgerecht, vaak gevuld met vele soorten zeevruchten, vis en vlees. Mosselen worden dan ook vaak toegevoegd aan een zomerse paellapan, vandaar dat deze onmisbaar is op deze lijst met klassiekers. Kom in Spaanse sferen en geniet van dit heerlijke gerecht. Buen provecho!

Bereidingstijd: 40 minuten

3. Gegratineerde mosselen

Een echt succesnummer bij ieder diner of borrel: gegratineerde mosselen. Door ze te serveren in de schelp maak je er echte bijzondere hapjes van en maak je sowieso indruk op je gasten. Ze zijn heel makkelijk klaar te maken, perfect dus voor een snel voorgerecht!

Bereidingstijd: 15 minuten

4. Bouillabaisse met mosselen en garnalen

Bouillabaisse is een klassieke Franse vissoep met verschillende soorten vis en zeevruchten. Dit recept wordt gemaakt met mosselen, garnalen en roodbaarsfilet, maar je kunt dus zelf toevoegen wat je lekker vindt. Heerlijk als voorgerecht of als maaltijdsoep met brood erbij.

Bereidingstijd: 30 minuten

5. Hollands mosselpannetje met witte wijn

Een klassieke mosselpan is altijd goed, dus probeer eens deze Hollandse versie met witte wijn en room! Door de toevoeging van room is het gerecht vol van smaak en stelen de mosselen de show. Dit recept is snel klaar en ook nog eens gezond en duurzaam. De ideale maaltijd als je het ons vraagt!

Bereidingstijd: 30 minuten

6. https://www.eefkooktzo.nl/mosselen-met-bier/

Naast de klassieke manier om mosselen klaar te maken met witte wijn, wordt bier ook steeds vaker gebruikt. Een witbiertje of een tripel doen het bijvoorbeeld heel erg goed in dit recept, maar je kunt ook voor donker bier kiezen. Zo geef je de mosselpan veel smaak en karakter en maak je er echt iets bijzonders van.

Bereidingstijd: 25 minuten

7. Mosselen op Thaise wijze 

Thaise smaken en mosselen werken super goed samen, vandaar dat deze combinatie veel terugkomt in mosselrecepten. Currypasta, gember, chili en kokosmelk: dit recept zit bomvol smaak en staat binnen een kwartier op tafel. Ga jij ‘m eens proberen?

Bereidingstijd: 15 minuten

Duurzaam

Makkelijk

Lekker

Gezond