Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gegratineerde mosselen

Ingrediënten (3 personen):
  • 12 gekookte mosselen in de schelp
  • 1 sneetje oud witbrood, in stukjes
  • rasp van ½ biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Tapas, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Gegratineerde mosselen

Ingrediënten (3 personen):
  • 12 gekookte mosselen in de schelp
  • 1 sneetje oud witbrood, in stukjes
  • rasp van ½ biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  2. Haal de mosselen uit hun schelp. Maak de schelphelften los en leg de mosselen in één schelphelft terug. Leg de schelpen met mosselen in een bakblik.
  3. Maal het  brood fijn in de keukenmachine. Voeg sinaasappelrasp, peterselie, knoflook, geraspte kaas en olijfolie toe en meng alles al draaiend goed door elkaar.
  4. Verdeel dit kruimelige mengsel over de mosselen in de schelp.
  5. Schuif het bakblik 10 cm onder een hete ovengrill en laat de mosselen in 3-4 minuten warm worden en goudbruin kleuren.

Recept voor 12 stuks