Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselhapje in romainesla

Ingrediënten (6 personen):
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ tl pikante paprikapoeder
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 1 el rode paprika, fijngehakt
  • 1 el zwarte olijven, fijngehakt
  • 100 g gekookte mosselen
  • 12 mini romaineslablaadjes
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Tapas, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselhapje in romainesla

Ingrediënten (6 personen):
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ tl pikante paprikapoeder
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 1 el rode paprika, fijngehakt
  • 1 el zwarte olijven, fijngehakt
  • 100 g gekookte mosselen
  • 12 mini romaineslablaadjes
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  1. Meng in een kom mayonaise met paprikapoeder, kappertjes, paprika en olijven.
  2. Schep de gekookte mosselen erdoor.
  3. Laat deze salade minstens 15 minuten op een koele plek intrekken.
  4. Leg de slablaadjes op een platte schaal en schep de mosselsalade erin. Strooi er wat peterselie over.