Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselbroodjes met hummus

Ingrediënten (8 personen):
  • 4 gevouwen flatbread
  • 4 el hummus
  • 50 g worteljulienne
  • 50 g bietjulienne
  • 24 gekookte mosselen
  • 8 tapasprikkers
  • Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Tapas, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselbroodjes met hummus

Ingrediënten (8 personen):
  • 4 gevouwen flatbread
  • 4 el hummus
  • 50 g worteljulienne
  • 50 g bietjulienne
  • 24 gekookte mosselen
  • 8 tapasprikkers
  1. Verwarm de gevouwen broodjes in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.
  2. Halveer de broodjes en bestrijk de binnenkant royaal met hummus. Verdeel over de onderkant wat wortel- en bietreepjes en leg op elk broodje 3 gekookte mosselen en vouw de broodjes weer dubbel.
  3. Steek ze vast met tapasprikkers.
  4. Serveer de broodjes op een schaal.

Tip: Hummus maak je makkelijk zelf door 300 g kikkererwten uit blik in de keukenmachine met 4 eetlepels tahin, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander, sap van een halve citroen en 2-3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus te pureren. Voeg zo nodig wat kookvocht van de kikkererwten of water toe. Je kunt hummus in een afgesloten bakje 4-6 dagen in de koelkast bewaren.