Mosselbroodjes met hummus
Ingrediënten (8 personen):- 4 gevouwen flatbread
- 4 el hummus
- 50 g worteljulienne
- 50 g bietjulienne
- 24 gekookte mosselen
- 8 tapasprikkers
Mosselbroodjes met hummus
Ingrediënten (8 personen):- 4 gevouwen flatbread
- 4 el hummus
- 50 g worteljulienne
- 50 g bietjulienne
- 24 gekookte mosselen
- 8 tapasprikkers
Stap voor stap voorbereiden:
- Verwarm de gevouwen broodjes in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.
- Halveer de broodjes en bestrijk de binnenkant royaal met hummus. Verdeel over de onderkant wat wortel- en bietreepjes en leg op elk broodje 3 gekookte mosselen en vouw de broodjes weer dubbel.
- Steek ze vast met tapasprikkers.
- Serveer de broodjes op een schaal.
Tip: Hummus maak je makkelijk zelf door 300 g kikkererwten uit blik in de keukenmachine met 4 eetlepels tahin, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander, sap van een halve citroen en 2-3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus te pureren. Voeg zo nodig wat kookvocht van de kikkererwten of water toe. Je kunt hummus in een afgesloten bakje 4-6 dagen in de koelkast bewaren.