Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Borrelsandwiches met mosselen

Ingrediƫnten (8 personen):
  • 32 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • 200 g verse roomkaas met kruiden
  • 1 el mayonaise
  • 8 sneden wit casinobrood, zonder korst
  • 50 g veldsla
  • 4 el bieslook, fijngehakt
  • 16 cocktailprikkers
  • Borrelhapje
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Meng de roomkaas met de mayonaise tot een romige spread. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besmeer de helft van het brood met de helft van de kruidenspread.
  2. Beleg de besmeerde sneetjes met de veldsla en de mosselen. Leg er de rest van het brood op.
  3. Snijd de sandwiches twee keer diagonaal door. Strooi de bieslook op een bord.
  4. Besmeer een kant van de elke sandwich met de rest van de kruidenspread en druk in de bieslook. Steek er een prikker door.

    Tip Vervang voor een lichter hapje de roomkaas en mayonaise door zuivelspread light, bijv. met bieslook of paprika en kruiden