Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuws mosselspiesje

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • peper
  • 300 gram zeeuws spek
  • olijfolie
  • Borrelhapje
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Borrelhapje
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Zeeuws mosselspiesje

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • peper
  • 300 gram zeeuws spek
  • olijfolie
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Doe de mosselen met 150 ml witte wijn en 1 bosje bladselderij in een ruime hoge pan. Strooi er royaal peper over. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
  3. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen openstaan. Haal de mosselen uit de schelp. Snijd 300 g Zeeuws spek in reepjes.
  4. Wikkel de mosselen in een reepje spek. Rijg telkens 2 mosselen aan een (tapas)prikker. Bewaar de mosselen afgedekt in de koelkast.
  5. Verhit in 2 koekenpannen een flinke scheut olijfolie. Bak de mosselspiesjes in beide koekenpannen (in 2 porties) in 2-3 min. bruin en knapperig.
  6. Leg ze op een schaal en zet er 2-3 schaaltjes met dips naar keuze bij.