Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mini-bolussen

Ingrediënten (8 personen):
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 50 gram zachte roomboter
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • Borrelhapje
  • 45 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Strooi 2 tl zout in een kom of keukenmachine. Zeef er 500 g bloem boven. Maak een kuiltje en strooi er 1 zakje gedroogde gist (7 g) in. Verdeel 1 losgeklopt ei, 250 ml volle melk en 50 g zachte roomboter, in vlokjes langs de rand.
  2. Kneed in de keukenmachine tot een soepel deeg, of gebruik een mixer met deeghaken. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt 45 min. op kamertemperatuur rijzen.
  3. Meng op een bord 250 g donkere basterdsuiker met 1 el gemalen kaneel. Druk het deeg plat, vorm er 16 bolletjes van. Rol elk bolletje tot een streng van 14-15 cm. Bestrijk met water en rol door de kaneelsuiker.
  4. Rol tot een slakkenhuis en steek het uiteinde aan de onderzijde in het midden vast. Laat de bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat afgedekt 30 min. rijzen.
  5. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Bak de bolussen in ± 10 min. gaar. Laat ze omgekeerd op een rooster afkoelen. Eet ze met een dikke laag roomboter.